zondag 29 april 2012

Lago di Bolsena

Momenteel staan we aan het Lago di Bolsena.


Zoals de vorige keer reeds genoemd zijn we na Turijn eerst nog bij Piombino gestopt, omdat we het plan hadden om naar Elba te gaan. Dit was vooraf een strenge voorwaarde van Karen, vanwege nostalgische redenen. Echter, uiteindelijk gooiden regen en dure bootprijzen roet in het eten. Niets te klagen overigens, want we stonden op een prachtige 4-sterren camping met alles er op en er aan; mooi sanitair met een eigen badkamer voor de kinderen, een mooi zwembad (maar daar was het helaas nog iets te koud voor) en een uitgebreide speeltuin met springkussens.
En we hebben een mooie rit door de Toscaanse heuvels gemaakt (langs Bolgheri voor de kenners;-) Bovendien was dit de plek waar we 14 jaar geleden (wat worden we oud!?) onze eerste vakantie samen naar toe zijn geweest. Memories….

Toen doorgereden naar Bolsena aan het Lago di Bolsena. De locatie was vooral gekozen vanwege de omliggende stadjes die we wilden bekijken, maar Bolsena bleek een hele leuke stad te zijn met een oud Romeins kasteel. Ook hier hebben we al veel bekeken: Viterbo, Pitigliano, Orvieto, Todi en de speeltuin naast het centrum van Bolsena.
Want ja, we moeten de kids ook tevreden houden he!? Ze zijn nogal wisselend in wat ze willen: Ze hebben niet altijd dezelfde “drive” als wij om alles te bekijken ( “ik wil niet weer een stadje bekijken”). Maar bijvoorbeeld vandaag zitten we in de auto terug naar de camping en begint Thijs opeens te huilen “ik wil niet naar de camping, ik wil nog naar een kerk” (we hebben het nog een keer gecheckt omdat we dachten dat we het verkeerd verstonden, maar dit was echt wat hij zei;-)

We hebben hier ook nog eens goed naar onze planning gekeken. Je zult het misschien geloven, maar we kwamen niet helemaal uit met alles wat we wilden bekijken en de tijd die we daarvoor hebben!?
Met pijn is ons hart hebben we daarom besloten niet naar Sardinie te gaan. De boottochten hier naartoe maakten het allemaal heel lastig. En nu hebben we verder gewoon allemaal net iets meer tijd om alles goed te bekijken. Houdt natuurlijk wel in dat we ooit nog eens naar Sardinie moeten!
De komende weken staan Rome en Napels op het programma. Ook zeker iets om naar uit te kijken…

1 opmerking:

  1. Hoi Karen en Sander
    Leuk om jullie verhalen zo mee te lezen! Geniet ze daar!
    X Wieke

    BeantwoordenVerwijderen