zaterdag 9 juni 2012

Ervaring op Sicilie

De tijd vliegt. We zijn al op de helft. Gelukkig dan dus ook nog 2 maanden te gaan...
Sicilie was geweldig! Wat een prachtig en vooral ook afwisselend eiland. We zijn er 10 dagen geweest. In die 10 dagen hebben we veel gezien:
We zijn begonnen in het oosten. Daar hebben we een aantal oude Romeinse nederzettingen bekeken (Toarmina en Siracusa). Vanwege de vulkaanuitbarsting eind 17e eeuw zijn alle steden rondom de Etna in eenzelfde barokke stijl wederopgebouwd. Hiervan hebben we er een aantal bekeken; Catania, Ragusa, Modica, Noto, vooral de laatste was prachtig. En ook nog een stadje wat totaal niet interessant was, maar waar we door een tomtom-fout terechtkwamen. We hebben er een half uur rondgelopen zonder door te hebben dat het helemaal niet het stadje was, waar we naar toe zouden!?
Uiteraard hebben we ook de Etna zelf bekeken (tenminste, Sander van dichtbij en Karen alleen van afstand). En bij de Etna ligt een prachtige kloof (Gole Alcantara), waar we naar toe zijn geweest.
In het (zuid-)westen hebben we voornamelijk Griekse tempels bekeken. We waren het er niet helemaal over eens; Karen vond namelijk de Valle dei Templi in Agrigento het mooist en Sander juist de tempel van Segesta...
Als afsluiting hebben we in het noorden de kust gedaan. Hier hadden we een heerlijke camping aan het strand, waar we lekker konden zwemmen, zandkastelen bouwen en zonnen!
Tenslotte hebben we de boot vanuit Palermo (zag er vanaf de boot erg mooi uit;-) naar Rome terug genomen. We dachten dat we op de boot in de caravan konden slapen, maar dat bleek niet zo te zijn. Gelukkig konden we nog een “cabin” boeken. Dit was echt een prima oplossing en gelukkig waren de kinderen er ook enthousiast over (we denken dat Bas de “cruise-genen” van z’n opa en oma geerfd heeft).

Op Sicilie kwamen vrienden van ons op bezoek. Super gezellig natuurlijk. En ook heerlijk rustig voor ons (zoals de facebookers al konden lezen). De kinderen waren namelijk dolenthousiast dat Michel en Joanna er waren en dus volledig op hen gericht. Het ging zelf zo ver dat Thijs een keer een kwartier in de auto heeft zitten wachten naast de caravan, omdat hij perse door Michel uit de auto gehaald wilde worden!
Volgende week komt de hele familie op bezoek. Daar kijken we ook weer erg naar uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten