woensdag 23 mei 2012

Sicilie

We zitten ondertussen op Sicilie. Gisteren hebben we de overtocht gemaakt van de punt van de laars naar Messina op Sicilie. De kinderen wisten niet wat hun overkwam: “Met de auto en de caravan op een boot? Dat kan toch niet!” Maar ja, het kon wel en ze vonden het reuze interessant! We hebben al uitgelegd dat we het straks nog een keer gaan doen en dat we dan zelfs gaan slapen in de caravan op de boot. Dat was helemaal te gek voor woorden!?

Morgen komen vrienden van ons ook op Sicilie aan en met hen gaan we de komende week het eiland bekijken. We zijn zeer benieuwd!

Tussendoor zijn we in Puglia geweest. Dit is het gebied in de “hak van de laars”. Ook echt weer een prachtig gebied. Het was er alleen nogal uitgestorven. Het zuiden van Italie, zijn favoriete toeristische plekken voor de Italianen, maar toch minder bekend bij de ‘grijze duiven’ die we normaal altijd tegen komen, zo bleek. Waar het in Rome en rondom Napels barstte van de toeristen (Nederlands, heel veel Duits en bij Napels ook veel Amerikaans) stonden we hier met 6 mensen op de camping (wat ook nog eens een grote camping was, campingdorpen zoals ze hier genoemd worden, dan kan je je er misschien iets bij voorstellen;-) Maar wat een leuke, mooie, witte stadjes bij een in-en-inblauwe zee. En blijkbaar zit er nogal wat geld daar in Puglia, want het was overal super netjes en prachtig aangelegd (en dat kan niet altijd gezegd worden in Italie). Lecce was wel echt het hoogtepunt. Echt een ontzettend mooie, nette, ontspannen en leuke stad!

Onderweg naar Sicilie hebben we aan de andere kant nog weer een stop gemaakt aan de kust. Hier hadden we een prachtige camping aan zee (met prive-sanitair, wat heerlijk was dat!). En hoewel het bijna niet mogelijk is, leek de zee hier nog blauwer dan aan de andere kant. Ongelooflijk!
En daarbij, om het geheel af te maken, was dit het gebied van de “tartufo”. Dit is, zoals in de Lonely Planet stond, een “death by chocolate experience” van ijs met heel veel chocola. Goddelijk!

We lazen vandaag dat het ook in Nederland erg mooi weer is. We hopen dan ook dat iedereen lekker aan het genieten is van alle vrije dagen en het lekkere weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten